Webshop udfordringer

Virker webshoppen ikke som forventet?

Oplever du udfordringer på webshoppen, kan følgende prodedure måske hjælpe dig videre.


Som udgangspunkt er shoppen altid testet op mod nyeste versioner af Chrome, Safari og Firefox. Siden bør dog også virke på Edge og Opera.


Forsøg altid først

Vi ser desværre pt. en overvældende mængde fejl grundet ad-blockere, som er en smule for aktive. Jeg håber derfor, jeg kan få dig til at forsøge følgende:

  • Skifte til en anden browser.
  • Bruge den nuværende browser i inkognito-tilstand. ( evt. google hvordan denne findes i din specifikke browser )
  • Deaktivere ad-blocker.


Jeg kan ikke se leveringsmuligheder på checkout siden?

Dette skyldes næsten altid at navn, adresse, postnummer og by er autoudfyldt af browser. Slet alle indtastningsfelter og tast manuelt, så bør leveringsmuligheder komme frem. Sker dette mod forventning ikke, så prøv at kontrollere om du har et ekstra mellemrum før eller efter postnummer. 


Jeg kan ikke købe gavekort?

Vi bokser desværre lidt med leverandøren af gavekort programmet. Gavekort virker fint, men når man lægger et gavekort i kurven, forstår shoppen ikke at man er ved at købe en vare. Dette kan afhjælpes ved at tilføje en tilfældig vare til kurven, og fra siden "kurv" fjerne den ekstra vare igen. Herefter bør købet kunne afsluttes som normalt. En permanent løsning er under udarbejdelse.


Hvis ingen af disse metoder virker, sørg venligst for, at din browser er opdateret. Oplever du stadig fejl, skriv endelig, så vi kan blive opmærksom på udfordringer.


Vi beklager eventuelle gener, dette måtte have forårsaget, og takker mange gange for alle henvendelser, der kan gøre os bedre.

Var denne artikel nyttig?

5 ud af 16 synes om denne artikel

Stadig brug for hjælp? Send os en besked